top of page
  • larskristian2

4x7km og en liten fot i bakken


En av de tøffeste, om ikke den tøffeste økten så langt i denne maratonpreppen! 4x7km rundt maratonfart med ca. 2 minutter hvile er brutalt midt i en tung treningsperiode, men bør absolutt gjenspeile hva som er mulig i et maraton med uthvilte ben og kroppen full av adrenalin. Snittfart på 3:38min/km føler jeg likevel burde oppleves lettere mtp. at jeg i Valencia ønsker å holde en snittfart på 3:33min/km.


Jeg løper første intervallet riktignok etter en kort og dårlig oppvarming, noe som fint kan være en årsak til litt høy laktat som forplanter seg utover i økten. Jeg er vanligvis god på oppvarmingene og vet viktigheten av de! På kortere økter som 10x1000 eller lignende klarer man å hente seg inn, men når dragene er såpass lange som 7km og med kun 2 minutters hvile er skaden allerede skjedd på første draget. Så neste lignende økt skal oppvarmingen være på plass!


Under følger data fra intervallene:


Intervall nummer 2 og 3 på bildet over er det samme intervallet, jeg klarte bare å "lappe" to ganger på klokka.


  1. Snittfart 3:36min/km - laktat 3,8mmol/l - snittpuls 86% - makspuls 91%

  2. Snittfart 3:39min/km - laktat 5,2mmol/l - snittpuls 88% - makspuls 91%

  3. Snittfart 3:40min/km - ingen måling - snittpuls 88% - makspuls 92%

  4. Snittfart 3:39min/km - laktat 4,2mmol/l snittpuls 90% - makpuls 95%


Laktaten er høy fra start, men stiger ikke, noe som er bra! Mistenker at måling nummer 2 var en feilmåling. Pulsen er høy, men jeg har tidligere løpt lange fjelløp med en varighet på 2-3 timer med snittpuls på rundt 90% av makspuls, så det bekymrer meg egentlig ikke så mye.


Jeg har slitt litt med en stiv legg siden langturen forrige tirsdag, og den ble litt trigget på denne økten, så nå har jeg hatt to dager helt fri, så får vi se hvordan den oppfører seg resten av uken. Planen er full maraton på søndag på Jessheim i bra fart, så målet er at den får roe seg ned samtidig som vi klarer å opprettholde en viss mengde på løpingen.

Comments


bottom of page